Selskapslokaler – foreløpig satt på pause

200 års tradisjon med selskap foreløpig stoppa

Gårdeier har fra 15. oktober 2019 lagt ned forbud mot at Holmsbustuene arrangerer slike lukka selskap for kunstinteresserte – både for private sosiale sammenhenger og kulturelt interesserte grupper  – hverdag som helg. Bakgrunnen er at restauranten i 1. etasje truer med rettslige skritt mot gårdeier dersom de ikke stopper Holmsbustuene fra å drive med det restauranten karakteriserer som «konkurrerende virksomhet» i gården.

Vi stiller oss uforstående til at disse selskapene oppfattes som konkurrerende. Våre gjester vil ikke på restaurant. De vil noe helt annet – de vil samles, og spise og drikke mens det har kunst på alle kanter. Når gårdeier i tillegg begrunner forbudet med at «dette ikke er et selskapslokale», så har de vel egentlig glemt historien.  For det kan ikke være tvil om at de tre påfølgende stuene i Holmsbustuene primært var laga så flott fordi familien som bodde her og disponerte huset fram til 2002 nettopp ville invitere til selskapeligheter. For ordens skyld har restauranten fått tilbud om å stå for mat og drikke og servering i gallerilokalene etasjen over dem, men har takka nei. Så inntil videre altså stopp. Så får vi se hva framtida bringer. Som kjent – gården er til salgs.

Som en kuriositet lar vi reklamen for selskapene bare bli stående her – så alle veit hva vi snakker om. 

****

Velkommen til bords – i galleriet – alt skreddersydd etter lommebok og lyster.

Holmsbustuene gir unike rammer for deg som har lyst til å la ditt intime selskap preges av sjøutsikt, smaker  og kunst? Fra september 2018 begynner et nytt, og helt unikt kapittel i Hurum, ja, kanskje i hele Norges galleriverden. Vi samarbeider nå med den lokale kokken Lars Kleven. Målet for Klevens måltider er 

  • Mat med rene og naturlige smaker
  • Lokale og økologiske råvarer – både spiselig og drikkelig.
  • Faglighet og håndverk hele veien – fra natur og jordbruk til tilberedelse og servering
  • Å organisere selskap kan være mye arbeid og stress. Restauranter kan bli dyrt og lite intimt. Fest på samfunnshuset betyr mye dugnad og  ikke alltid så koselig. Og hjemme er det kanskje ikke plass til alle du vil invitere?
    Derfor tilbyr  Klevens Mat hjemmelaget mat med lokale, eller iallfall sporbare og økologiske råvarer tilberedt av vår proffesjonelle kokk, og med en service som gjør at du føler deg vel. Du går til dekka bord klokka 18 og kan holde det gående til midnatt. Ingen dugnad. Bare nytelse

Galleriet tilbyr tre sammenhengende selskapsstuer med atmosfære fra 1860-tallet, samt Råloftet – ypperlig til mottakelse og boblevann.  Stuene har detaljer utenom det vanlige – rosett i taket, utsikt til Holmsbu havn og Drammensfjorden, og ikke minst kunst til salgs av nasjonal betydning i kombinasjon med håndplukka utstillere.

Med utgangspunkt i ditt budsjett lager Klevens mat best mulig meny tilpasset dine ønsker og gjester. Det være seg 80 årslaget, ekteskap nummer to, andre selskap med familie og venner eller rett og slett et stilig selskap når noe hyggelig skal feires på jobben eller i foreningen.

Alt dette med et budsjett du føler deg komfortabel med. 

Vi ønsker å gi deg en ubeskrivelig opplevelse!

Kanskje et mindre selskap vil sitte samla rundt langbordet i Finstua og bruke en av de andre stuene til et underholdningsinnslag? For her kan du i tillegg bestille kulturelle småretter – som høytlesning av eventyr, fiskeskrøner, akkompagnement til sangheftet, kunstgjettelek etc. Og så slipper du oppvaska.

Her kan du bestille akkompagnement til allsangheftet ditt

Vakkert hele året

–Nå får både Holmsbu, Hurum og etter hver Nye Asker en helt ny plass for anledninger som fortjener å feires – og dessuten en helårsmulighet. Holmsbu er jo faktisk vakkert hele året!

Ta kontakt med Klevens Mat på mobil 941 80 402  eller  Klevensmat@gmail.com