Holmsbu kunstfestival

Kunstfestival i Holmsbu

Liker du å gå på salgsutstilling? Hva med et lynkurs i pastell eller tegnetime med jubilanten Hans Norman Dahl? Eller jubilantmiddag der du gjetter på bilder? Vil du høre hvordan Holmsbumalerne har tenkt? Og alt i gåavstand?

Velkommen du som innerst inne rommer en liten kunstkjærring – en slik som holder både galleriene, visedikterne og  kunsterne i live.

Oppleve, erfare, prøve seg – i sentrum står åpning av ny salgsutstilling i Holmsbustuene lørdag klokka 12.
Program fra fredag kveld til søndag formiddag. Spesialtilbud på overnatting med Spa-muligheter på Holmsbu hotell & Spa. 

 

3-5. november 2017
Program – med forbehold om endringer:

FREDAG 

18.00 Kunstnerkirken i Holmsbu – Frank Tangen

Kan en Holmsbumaler ustraffa framstille Den Hellig ånd som tre feite måker, i stedet for en elegant due? Frank Tangen tar både den kirkeinteresserte, kunst-nerden, lokalpatrioten og historikkfreaken inn i noen av motivene i Kunstnerkirka i Holmsbu.  Den tidligere journalisten, kirkeverge og forfatter av boka «Kunstnerkirken i Holmsbu» påstår at ingen har mer original utsmykning laga av så mange ulike kunstnere enn Holmsbu kirke. Her har nærmere 20 kunstnere utfoldet seg fritt og tolket kirkens budskap inn i det lokale landskapet.

Etter 30 minutter omvisning følger  en halv times  Musikkandakt i Holmsbu kirke  – ved prest Ragnar Elverhøj, organist Michael Moreskine med gjester blant annet en gruppe fra Tofte musikkorps  

Billettpris i døra kroner 120,-
Mer om kirka finner du HER – HER og HER

LØRDAG 
 
11.00 – 11.45 Presentasjon av ny bok «Fortelleren» (red Bjarne Rogne)
For første gang blir Hans Normann Dahls billedkunst presentert i sin fulle bredde. En retrospektiv utstilling i bokform lanseres i forbindelse med at grafikeren, illustratøren, avistegneren, tegnelæreren og samfunnsdebattanten fyller 80 år. Skjer på loftet hos Holmsbustuene 
Gratis inngang 

12.00  – 13.30  Åpen vernissasje – Holmsbustuene  Tre kunstnere åpner ny salgsutstilling. Ragnhild Winsvold – keramiske objekter, Heidi Asdahl  malerier og smykker, Hans Normann Dahl – Peer Gynt-utstilling. Det blir løvesaft, kunstnerintervjuer på direkten, lokal musikk og løvesaft i Hurums første helårsåpne galleri. 
Mer om  tidligere utstillere og Holmsbustuene finner du ved å følge menyen og linkene på denne siden.
Gratis inngang. 

Lunsjtid – oppsøk en av Holmsbu spisesteder på egenhånd, gå en tur langs fjorden, fisk fra brygga,  legg inn en spa-opplevelse.
Enda flere muligheter kan du lese om HER

14.30 – 16.30 
enten
Tegn et eple
– To timer tegnebonanza med 80-årsjubilanten Hans Normann Dahl.
Du får anledning til å lytte og leike deg med både naturkull, epler og kanskje bananer. Han er en av de norske kunstnerne som har investert aller mest i andre tegne-ivrige. Nå er det din tur – på Holmsbu bad.
Billettpris i døra kroner 250,-
Mer om han finner du HER

eller 14.30-16.30 
Kunstneratelieret  
Bli med inn i pastellenes verden. Den lokale kunstneren Birgit Askestad forteller og forklarer og viser, og lar deg kanskje prøve litt…
Billettpris i døra kroner 250,-
Mer om henne og hvor hun holder til, finner du HER

18.30  Åpen jubilantmiddag – bli en av få som går bords med Hans Normann Dahl i Holmsbustuene og markerer både 80-årsdagen, bokutgivelsen og en av hans mange utstillinger i høst.
Se både den kunstneriske, intellektuelle og  smaksrike menyen og prisen HER
 
Konsert Privaten Cafe AVLYST
Crazy Lizard – cover/partyband fra Hurum i Buskerud som spiller rock, blues og countryslagere fra 70-, 80- og 90-tallet.
Mer om selv etablissementet kan du lese HER . Mer om bandet finner du HER 

SØNDAG

12.00   Holmsbu Billedgalleri AVLYST 
Omvisning ved daglig leder ved museet – Turid Delerud

Finn stien gjennom granskauen, oppdag Norges kanskje mest spennende museumsbygning og hør historien om Nordens lengstlevende kunstnerkoloni – Hva har Holmsbu som gjorde det mulig?
Billettpris i døra kroner 80,-
Mer om museet finner du HER

14.00  -15.00 Kunstnermøte – Holmsbu Bad 
«Er jeg en Holmsbumaler?»
Kari Elisabeth Haug gir deg fritt leide inn i hennes kunsthistorie når hun spør seg sjøl: Hva gjør Holmsbu med mine malerier?  Hun har vært hotellets kunstner gjennom 10 år. Hvordan er det? For bildene, for henne og for Holmsbu bad og fjordhotell?
Billettpris i døra kroner 120,-
Mer om henne kan du lese HER

15.30 – 16.00  Høytlesning på loftet over Holmsbustuene
Tiril b Bjørkvold lar seg inspirere av Hans Normann Dahls nye serie med bilder fra Peer Gynt og framfører åpningsteksten «Bukkerittet» av Henrik Ibsen.  

Tiril b Bjørkvold er gallerist og daglig leder i Holmsbustuene. Hun har i 30 år drivi med formidling av tekst både i NRK, avis og privat. 
Billettpris i døra kroner 100,-

Pris for festvivalpass – 1000 kroner –
gir fri tilgang til alle arrangement minus konsert og jubilantmiddag.
Ta kontakt på post@holmsbustuene.no

Vi har fått en gunstig avtale med Holmsbu hotell og Spa. De som ønsker overnatting, ta kontakt HER og si fra at du skal delta på Kunstkjærringshælj nr 2 , så får du tilbud om overnatting i dobbeltrom inkl. frokost og 3 retters middag til kr. 1250,- pr.person per natt. Tillegg for enkeltrom kr. 300,- pr. natt. 

Påmeldings-skjema for jubilantmiddag:

(obligatoriske felt må fylles ut)

Ditt navn (obligatorisk)

E-post (obligatorisk)

Emne

Påmelding

Ev. kommentar

 

For mer informasjon om Holmsbu og nærområdet sjekk gjerne ut www.holmsbuopplevelser.no

Vår post og besøksadresse: Storgaten 17, 3484 Holmsbu

Tiril b Bjørkvold – 900 11 856
Svein Erik Bakken – 916 55 156
E-post: post@holmsbustuene.no
Facebook
Hjemmeside